Mordor
Mordor

menü

A nazgulok

A balrogok

A vargok

A trollok

Fórum

 

 
A valák

Melkor(Morgoth)

Manwë

ULMO

Au

Mandos

Tulkas

Oromë

Lórien

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Chat
 
ork számláló
Indulás: 2005-01-30
 
orkidö
 
orknaptár
2018. Április
HKSCPSV
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Linkek
 
Üdv Utumnoban
Üdv utumnoban és írjál nekem!Egyébként nem vagyok pszihopata hogy csak Mordorrol és az orkokrol írok,csak ezek érdekelnek a legjobban. 
 
 
 
 
Homály fedi az eget...
 
Varázsigék

hóesésre

Furtun ,furtun sadauk!Bumdalaum sadauk!thrakatal burzum!bumdalaum sadauk.thrakatal narghaash!bumdalaum sadauk.thrakatal akülbat!furtun,furtun sadauk!

Vihar,vihar támadj!menydörgés támadj!hozz sötétséget!menydörgés támadj,hozz hideget!menydörgés támadj.hozz havat!vihar,vihar támadj!

 
test
iz
ezt a gportal csinálta e?

ja
jaja
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
test
Lezárt szavazások
 
Melkor naplója
Melkor naplója : Melkor naplója

Melkor naplója

  2005.07.09. 19:59

Melkor titkos naplója Garantált röhögés *ERY MUNKÁJA!*

Melkor Naplója

A Történet írója: Ery (www.tolkien.hu)
Melkor Naplója, avagy: Audiatur et altera pars!
Melkor naplója:

1. nap: Azaz dehogyis! Első Rövid Idő Ciklus (RIC.). Öntudatra ébredtem, de klassz! Körülnézek egy kicsit...
2. RIC: Nocsak! Mások is vannak még itt. Hasonlítanak rám, csak mintha kicsit ványadtabbak lennének... (fázom és unatkozom)
5. RIC: Van itt valaki aki Főnöknek nevezi magát. Hát nem is tudom... lehet, hogy csak önbeiktatás útján szerezte a címét? No majd én a körmére nézek ennek az imposztornak!
6. RIC: Ajjaj! A többi ványadt készségesen elfogadja a kész helyzetet. Azt mondták, hogy mikor ők felébredtek a Főnök már ott volt. De ez nem megfelelő jogalap, és honnan tudják, hogy az aki Főnöknek nevezi magát nem velük együtt ébredt-e fel? Megpróbálom meggyőzni őket... (fázom)
10. RIC: Hiába! Hiába győzködöm őket, nem hajlanak az észérvekre. Persze meggyőzhetném őket máshogyan is, de gyűlölöm az erőszakot! (fázom és unatkozom)
24. RIC: Na végre történik valami! Elkezdtünk énekelni! Az jó! Szeretem...
75. RIC: Áááááá! Basszus! Még mindig ugyanazt fújják, kezd elég unalmas lenni... Na sebaj feldobom egy kis magánszámmal! A hangom úgyis szép...
192. RIC: Püff neki! A Főnök bemérgedt! Nem tetszett neki a szólószámom... Közben kiderült, hogy van egy elég érdekes hely is valami Ea, vagy Arda, vagy mi? A többi ványadt eléggé émelyítően viselkedik... Hogy miért nem lehet EGY nevet adni a dolgoknak? (fázom és unatkozom)
193. RIC: Lemehetünk az Újvilágba! Végre! Elég klasz hely, bár itt-ott némi átszabásra szorul, ebben a többi ványadt is egyetért velem! Hurrá! Akkor itt ÉN leszek a Főnök!
194. RIC: Elkezdtem az átalakításokat, de félbeszakítottak, hát ilyen nincs! Valami bürokráciára hivatkoznak, de ilyen nevű nőszemélyt nem ismerek... A terveimet engedélyeztetnem kell! Hát nem hiszem el! a Főnök itt se hagy nyugtot nekem!
195. RIC: Beadtam a kérelmet... Várok...
196. RIC: Várok...
257. RIC: Váratnak... Bíztatnak...
2419. RIC: Még mindig várok...
3427. RIC: Nagyon várok... (még mindig fázom)
3472. RIC: Elutasítottak ?! Na nee! A többi ványadt persze most rajtam röhög... Persze nekik mindent engedélyezték! ... Na persze nyalizósak...!
Na mindegy! megcsinálom engedély nélkül!
3474 RIC: Nahát ilyen nincs! Nem hagynak dolgozni! fenyegetik a munkásaimat, és lopják az építőanyagot! Fel kellett építenem egy jó kis bázist, el is neveztem DA1-nek (Deep Arda 1). Már nem fázok mert bevezettem a központi fűtést, néhány balrog formájában.
3575 RIC: Grrrr! Elegem van! A többi ványadt felállított két óriási spotlámpát, de direkte úgy, hogy mindig a hálószobám ablakán világítanak be! Hogy ezt hogy csinálják, az rejtély....
3576 RIC: Kéretem őket, hogy kapcsolják le őket időnként mert nem tudok aludni, de rám se figyelnek...
4212 RIC: Kész! Nem tudok aludni, és hiába könyörgöm nekik! Itt az idő, hogy durvább eszközökhöz folyamodjak (pedig nem szeretem az erőszakot...).
4213 RIC: Míg a többi ványadt bulizott, addig lekapcsoltam a lámpákat... kicsit drasztikusra sikerült, de talán még össze lehet őket ragasztani... bocsika...
4214 RIC: No persze a többi ványadt most örjöng... Az egyik elég mulatságosan fest... egész belevörösödött... RIC.-k óta nem nevettem ilyen jót. De most megyek végre aludni. Ébredés után folytatom...

Nna felébredtem! Te jó Én! mennyit aludtam? Ezek a nyomoronc szolgák nem jegyezték az időt! Áááh! Egyszer ne figyeljek oda máris káosz lesz...
Na sebaj. Új időszámítást vezetek be: É.U. vagyis Ébredésem Után.

É.U. 1. RIC: Na megnézem a jelentéseket, van egy pár belőlük, ráadásul a postaládám is megtellt. Hát ez bizony pár RICbe fog kerülni mire végig olvasom!
2. RIC: A sok hülye reklámot kidobáltam: Üdüljön Valinorban! Csak most csak itt csak magának a Két Fa kicsinyített modellje stb... Váh... Fúj...
3. RIC: Na a jelentések: A balrog szekció jelenti, hogy a fűtés és a hőerőművek kifogástalanul üzemelnek. A munkások jelentik, hogy hozzákezdtek a területrendezéshez.
4. RIC: Te jó Én, mennyi jelentés! Na úgy tűnik a munkásaim kissé elvettették a sulykot, a területrendezés kissé túl erősre sikeredett, persze a ványadtak tiltakoztak, és hátráltatták a munkát.
8. RIC: Még mindíg fülig úszok a jelentésekben! Kellene egy iktatórendszer! Na ami a lényeg, csak egy valamirevaló hegyláncot tudtak a fiúk felhúzni.
18. RIC: Na végre képben vagyok, átrágtam magam a jelentéseken! Végre! Ennyit aludtam volna?
19. RIC: Na neee! Most kaptam meg a Titkos jelentéseket is!
20. RIC: Na a ványadtak csináltak maguknak egy bombabiztos bunkert. Helyes! Csak minél messzebb innen! De jó! A lámpák helyett világító fákat használnak, de csak maguknak világítanak vele! Úgy tűnik gyorsan tanulnak! Ezt már szeretem!
23. RIC: Egek! a Vörösképű ványadt óta nem kacagtam ennyit: Az egyik ványadt új teremtményeket kreált, de a Főnök beszólt neki. A lükéje meg nem nekiált bocsánatért esedezni? Ráadásul pont olyanokat teremtett akik fütyülnek a környezetre (ha ezt a felesége megtudja!). Törpöknek nevezte őket, milyen bohókás név!
25. RIC: A kertitörp gyáros főembere megutálta volt főnökét, és bejelentkezett nálam. Felvettem mert miért ne! Biztos hasznát veszem...
30. RIC: Nocsak! Itt mások is vannak! A járőrök értelmes élet nyomaira bukkantak! Jólenne tudni kifélék-mifélék!
35. RIC: Bekísértek néhányat, hát nem is tudom... Az értelmes jelzőt kénytelen vagyok idézőjelbe tenni, ezek csak bámulnak meg énekelnek!
76. RIC: Még mindíg nincs eredmény, ezek teljesen dinkák! Csak nyavajognak, meg bámulnak! Ezeket is átszabatom, hogy értelmesen használni is lehessen őket valamire!
257. RIC: Na végre eredmény! Rendes dolgos fajt alkottam, hát a kinézetük nem a legjobb, de hát "Ahol fát vágnak ott bizony röpköd a forgács!" majd sötétben dolgoznak!
1125. RIC: Na! kaptam egy idézést:

Tisztelt Melkor Vala Úr!

A Valák bírósága a hatályos jogszabályok értelmében beidézi önt és munkatársait a Valinori Bíróságra, hogy feleljen az Ön ellen felhozott vádakra.
1. Engedély nélküli bontás.
2. Engedély nélküli építkezés (Ködhegység nevű MLH3 típusjelzésű objektum).
3. A közvilágítás megrongálása.
4. Többrendbeli garázdaság és rendbontás.
5. Tömeges quend rablás.
6. Engedély nélküli génkísérletek.

Ügyét Námó Főbíró tárgyalja. Amennyiben a megadott időpontban nem jelenik meg, úgy hatósági úton kísérjük be!

Körpecsét, dátum, aláírás, iktatási szám.

És ezt komolyan gondolják? Csak jöjjenek! Elkezdek fegyverkezni!

2125. RIC: Ajjaj! Ezek komolyan gondolták! Itt vannak! Közelednek!
2127. RIC: Szétverték a házam! Itt vannak az ajtóm előtt! Enemy at the Gates!
2127. RIC (kicsit később): Itt dörömbölnek a háloszobám ajtaján! Hehehe, betörés biztos acélból készült, na azt üthetik napestig! Azon csak lángvágóval jutnának át, de azt még nem talták fel... Lángvágó? nem is rossz ötlet, tervezek egy úgy fajt!
2128. RIC: Még mindig dörömbölnek... Ilyen zajban képtelenség dolgozni!
2129. RIC: Az új faj skiccei megvannak! Abbahagyták a dörömbölést, eszerint belátták, hogy nincs esélyük!
2130. RIC (korai időszak): A vörösképű ványadt mégis áttört! rögzítem párbeszédünket:

VV: Melkor! le vagy tartóztatva! velem jössz!
M: Hogy mi? Ártatlan vagyok!
VV: Méghogy ártatlan! Akkor mitől omlik a mennyezet?
M: Azért picinyem mert nívósabb letaróztatáskor ajtóstul rontanak a házba... nem a főfalon keresztül kidöntve a szoba tartóoszlopát! (erről jut eszembe legközelebb megerősítem a falakat is).
VV: No persze! Melkor! Jogod van beszélni, ellenálni de akkoris megláncollak!
M: Na jó! engedek az erőszaknak! De az ügyvédem tudni fog róla!

2135. RIC: Már öt RICje itt ülök a vizsgálatiban. Ez a sötét pincebörtön az egyetlen normális pont ezen a giccses helyen. A ványadtak magukhoz édesgették a bámulós dinkákat, azok meg mentek, mint őzgida az anyjához... Váááh!
2136. RIC: Na végre kezdődik a tárgyalás... Micsoda! hogy nincs ügyvédem? Csupa ványadból áll az esküdszék !? Na de kérem! Hol itt a demokrácia? Hol van a hatalmi ágak szétválasztása? és még engem neveznek Zsarnoknak ?!
(kicsit később) Meghozták az ítéletet, persze sejthető mi a vége...
3 korszakra ültetnek le, és persze nem hajlandók beszámítani a nekem okozot kárt. Pedig az ingatlanom vagy 90%-ban károsodott. Azt mondták miért nem jelentem meg! No persze! Nem volt szabályszerű az idézés! Nem volt rajta cím és nem volt tértivevényesen ajánlott! Ez abszolút nem szabályszerű! Ennyi erővel meg sem kaphattam volna! Na mindegy, nem tiltakozom tovább, nem szerzem meg nekik ezt az örömet! Jönn még ványadtra Melkor bácsi! azt megígérhetem! Szereztek maguknak egy komoly ellenséget! Na majd 3 korszak múlva!

Addig is befejezem, mert a sötétben nem tudok tovább írni, és különben sem történik semmi!

Várjunkcsak! Mégis! Hangokat hallok, szomszédom van! Hurrá! Vajon ki lehet az? Biztos Szauron! Áh nem, egy bámulós! valmi Míriel... a fene egye meg... sír a férje után.. milyen megható... milyen romantikus... ha kijutok akkor rábeszélem a ványadtakat, hogy oldják már meg a problémájukat!
Ajjaj ez még mindig sír! hogy fogom én kibírni még a hátralévő időt?
Segítség! Szét pattan a fejem! Beleőrülök! Akkor inkább a külső sötétség! Hé ványadtak! Kínzásról nem volt szó!
Na végre, kint vagyok a külső sötétségben, itt legalább csend van és nyugalom Áááhh! Végre alhatok is egy kicsit újra...

Valamikor a 3. korszak végefelé, de tűréshatáromon már jóval túl:

Kezd nagyon elegem lenni... hajlok arra, hogy direkte itt felejtettek! A Vörösképű, meg az a néma Námó pikkel rám ez tuti...
Na! Juhhé! Mégse feledkeztek meg rólam! Hallom a kulcszörgést! Remélem nem újabb síró-rívó bámulóst hoznak...
Basszus! Hát ilyen nincs... 3 korszaknyi sötét után mit látok? A dühös Vörösképűt, meg a néma Námót (aki mellesleg úgy néz ki mint akit jól helybenhagytak !! Naná, hogy gurultam a kacagástól, persze megsértődtek... Hiába no a humorérzék nem a sajátjuk.

Kicsit később:
Úgy tűnik a Vörösképű azóta sem enyhült meg, nem volt hajlandó levenni a láncaimat, és annál fogva hurcolt végig a visszaúton! A lánc teljesen kidörzsölte a csuklómat!
(A tárgyaláson) Hé! Héhé! Arról volt szó, hogy elengednek! Nem arról, hogy újra lecsuknak! Muszáj lesz bevetnem az "ártatlan bűnbánó tekintetemet" meg a "megtört szenvedő hangom" mert ebből jó vége számomra nem lesz!

Ajjaj! Hogy ezek 3 korszak alatt nem lettek okosabbak arra számítottam, de ennyire leépülni szellemileg... ??? Hangszerekről beszélnek! Egy bírósági tárgyaláson mit keresnek a hangszerek ?! Semmi közöm hozzájuk!
Na! Nagy nehezen csak elengedtek! De maradok háziőrizetben! Szép kis társaság...

10 HIC (Hosszú időciklus) után:
Te jó Én micsoda giccses egy hely, na mindegy, mindenesetre jobb mint a KS... feltérképezem egy kicsit.

Na lássuk csak: vannak itt Ványadtak, meg valami Maiak bár eléggé tegnapiaknak látszanak... Közölük jó pár produktív... talán hasznosítani lehetne őket.
No és persze itt vannak a bámulósak is Váhh! Bőe! de ezek is több csoportra oszlanak.
Na az első csoport elég reménytelen... Tiszta hamisítatlan bámulós fajtzat, velük nem lehet mit kezdeni.
A második csoport már érdekesebb! Produktívak! Van köztük jópár aki hallgat az okos szóra :D ! Velük lehet mit kezdeni!
A harmadik csoport még érdekesebb: Hajókáznak! Végülis: Navigare necesse est! De nem halgatnak rám... Inkább Ulmóra hallgatnak, Ő meg még mindig haragszik rám, mikor jobb gázsit ajánlottam a főemberének izé... fő tegnapiának vagy mi...

Hoppá Jut eszembe! Ígértem, hogy szólok Míriel érdekében!
Nem megy, ahányszor meglátom Mandost mindíg röhögőgörcsöt kapok! Folyton karikás a szeme... Minek verekszik ha nem bírja?

11. HIC: Na nagy nehezen előadtam a kérésem. Hát enyhén szólva elkéstem vele. A nő férje nyomban új asszonyt kereset, már van egy-két gyerek, meg unoka is... úgy tűnik mégsem volt nagy az a szerelem... pech!
Lassan kezd dühíteni ez az ideiglenes kilépési engedély, kell kérnem egy állandót...

Jupppié! Megkaptam! Na lássuk ezt a produktív társaságot!

11. HIC, 32. RIC : Kimehetek végre hosszú eltávra! Megyek is azonnal megnézni a produktívakat ! Ah! Már értem miért adtak a ványadtak eltávot. Olyan rossz híremet keltették, hogy csak ámulok rajta! Ezt azért nem vártam volna tőlük... Olyan munkát végeztek, mintha Én magam csináltam volna... Hiába no! Úgy tűnik mégsem reménytelen esetek!
132. RIC: Hát beletelt egy kis időbe mire helyreállítottam a reputációmat. A produktív népség elég furcsa figurákból áll. El is neveztem F szekciónak . Úgy tűnik mániákusan ragaszkodnak ehhez a betűhöz. Ha velük beszélek, akkor vagy úgy érzem magam mint egy mérges macska, vagy úgy mint egy rossz kovácsfújtató...
142. RIC: Itt van Finwe, meg a fiai Feanor, Fingolfin és Finarfin [Te jó ÉN! kezdek begolyózni ettől a sok f-től] sajnos igazából egyik se nagyon akar szóbaállni velem, pedig én igyekszem... Finwe teljesen bele van pistulva Indisbe (Vááh egy produktív miért vesz el egy bámulóst????) a fiai meg csak úgy... lehet, hogy azért mert következetesen elhagyom a nevük elejéről a Finwe fiát? Nem tehetek róla, kezd nagyon idegesíteni ez a betű... vagy az a bajuk, hogy így nem derül ki, hogy hercegek? (Huhh ebben most egy f se volt ! ) Pedig minden tiszteletet megkapnak.
257. RIC: Feanor kerül engem, letagadtatja magát... inkább túlélőtúrára indul északra a hegyekbe... kőzeteket gyüjt... csak nem geológus lesz? Annak semmi értelme sincs...
271. RIC: Áhá! Kovács akar lenni! Az más! Na végre egy épkézláb ötlet, mégsem eleveszett gyerek...
275. RIC: Affene (Jajj megint f betűk!) Inkább ékszereket gyárt... de abban nincs semmi jó... Na jó szépnek-szép, de semmire nem lehet használni őket.
319 RIC: Hopsz! Kihallgattam a családi beszélgetést! Világító köveket akar csinálni a szentem! Na végre valami kreatív, valami hasznos! Rögtön elő is bújtam és felajánlottam segítségemet (annak idején Szauronnak is adtan néhány tippet) de rám se figyelt.. elzavart (mintha tudna bármit is tenni ellenem...) Ráadásul ellenem hangolta az össszes produktívat.. most kezdhetek mindent majdnem előlről...

459. RIC: Na! nem kis munkámba került mire ismét halgattak rám. A produktív társaságot igyekeztem a fegyver biznisz felé terelni. Elég ügyesek hozzá...
517. RIC:Na Feanor elkészült a világító kövekkel... Mit ne mondjak csinos darabok. Jók lesznek majd folyosó világításra, ha újáépítem DA1-et (vagy DA-2 lesz az akkor már? Ki tudja mennyit hagytak belőle a ványadtak...). Rendeltem is vagy 200 tucatnyit, de Feanor elzárkózott előlem... szó szerint. Inkább egy fejpántra téve páváskodik velük... Igaz így olvasólámpának teljesen ideális!
789. RIC: Sajnos Feanor elég makacs. senki kedvéért nem hajlandó újabbakat gyártani. Meri azt mondani, hogy nem képes rá!!! Szerintem csak szimplán lusta a sorozatgyártásra... s még a licencet sem hajlandó eladni... na majd kigondolok valamit! Kell egy Terv!
792. RIC: Hát nincs könnyű dolgom! Hatodik érzékem azt súgja, hogy Feanort csak szolidan szabad rákényszerítenem a sorozatgyártásra. Sajnos az egyetlen hatékony megoldás túl drasztikus lenne és a ványadtak nem vennék jó néven (bár ez az örökös előítélet ellenem, kezd bosszantóvá válni). Szóval diplomácia és finom megoldások kellenek! Pedig de odacsapnék....
941. RIC: Már elég hosszú ideje töröm a fejem a megoldáson. A gondolkodást serkentő hosszú sétákra indulok, magamban tűnődve morfondírozva. Ennek ugyan megvannak az előnyei, de a hátrányai is. Előny, hogy jobban tudok a problémára koncentrálni, hátránya, hogy egyes neveletlen bámulósok meg-meg tréfálnak (elgáncsolnak, vizet öntenek a nyakamba... áárghh!), ja és időnként olyan helyekre jutok ki, hogy RICkbe kerül hazatalálnom... De ami a lényeg: Megvan a Terv!
945. RIC Hopp! kaptam egy használható infót: Feanor ráhajt az unokahugára, Galadrielre... (na inkább nem gondolok semmire, mert még elpirulok magamon) a lényeg, hogy egy hajszálát akarja... nem is tudtam, hogy fetisiszta... Tehát, ha szerzek neki hajszálat, akkor talán hajlik a jó szóra...
951. RIC Nem jött össze! Galadrielhez menet összeakadtam Yavival...
Az alábbi párbeszéd zajlott le közöttünk:
Y: Melkor! Tudom én miben sántikálsz! de tégy le róla!
M: Kösz hogy szóltál, már régen idegesít ez a kavics a csizmámban...
Y: Nem arról beszélek, te elfuserált kakadu! Tégy le róla, hogy hajszálat szerezz Galadrieltől!
M: No és miért?
Y: Mert ha megtudom, hogy megpróbálod...
M: Nem fogod megtudni.
Y: Szóval, ha megtudom, hogy megpróbálod, márpedig megfogom tudni, akkor szólok Ulmónak, Tulkasnak, és Aulének!
M: (na most erre mit lehet felelni?) Én is ott leszek! Te... te grínpísz aktivista! (hihi ezen most gondolkodni fog egy kicsit).

956. RIC Szóval a hajszerzési terv ugrott, de újra próbálkozok. Adtam Feanornak egy kis bájfőzetet, hogy használja Galadrielen, de elbökte cefetül, én meg megint bebuktam... (kezdek nagyon mérges lenni).*
961. RIC: Akkor nincs más hátra, mint végrehajtani a Tervet
A: Cselszövés, viszályszítás, így Feanort szövetségesként az Én oldalamra csábítom... (az a bámulósak propagandája szerint a Sötét Oldal, de hogy miért? csak mert nem szeretem az állandó világosságot?)
B: Elrabolom a köveket - ez remélem nem túl nagy ügy ahhoz, hogy a ványadtak felkapják a vizet, legalábbis igyekszem minnél szolidabban megcsinálni.
970. RIC: Na elindítottam a suttogó propagandát! A Recept a hagymányos: Végy egy bamba tömeget, adj hozzá egy tüzes lelkű szónokot, hintsd meg finoman féligazságokkal, adj hozzá ízlés szerint mézet és epét, és a sok sületlen készen tálalja neked az eredményt!
1125. RIC: Na az eredmény várakozáson felüli, bár némi családi viszály is keletkezett közben, de nagyon.
1135. RIC: Uhhh! Lebuktam! Feanor túl heves volt és kis hiján átment rokonmészárlásba (pedig ebben a receptben nincs ilyen kitétel, hogy adj hozzá egy kis testvérviszályt apróra vágott rokonokkal, jó véresen. ), de leállították. Milyen kár... (Huhh de kétértelmű vagyok!) Most jöhet a B terv. Na de sebaj, próbálkozok még. Feanor közben bevágta a durcit és számüzetésbe vonult az apjával együtt.
1151. RIC: Elmentem a Durcifiúhoz meggyőzni. Nem hagyta magát. Megint elzárkózott előlem (megint szó szerint). Kis hiján a lábram csapta az ajtót! Hát hol tanult ez jómodort? A követ sérthetetlen vagy mi...
1159. RIC: Nincs mese, jöjjön a B terv, de ki kellene pofozni valamennyire. Most, hogy a ványadtaknál megint elástam magam, és egy komplet erődöt kell elfoglalni, kissé bonyolultabb az ügy, de megoldom. Meg kell próbálni vér nélkül bevenni az erődöt, de hogyan? Egyszerű! Meg kell félemlíteni a védőket, hogy meg se álljanak a Helcaraxe jegéig! De ki lene ehhez elég ijesztő, tőlem annyira nem félnek a kis bohók (pedig ha tudnák) s ezen nem is akarok változtatni, mert szövetségesként kellenek, Ki legyen a megfelelő?
1161. RIC: Hopp! Ungimama épp jó lesz! Bár ő nem kéri ingyen... muszáj lesz beáldozni valamit... Megvan! A fákat neki adom, az úgyis a kedvence, a közvilágítást meg mindneképp le kell kapcsolni az akció idejére... Így Ungimamától meg tőlem a védők tutira megpucolnak. A ványadtakat meg nem kell félteni, nagy mesterei a közvilágítás helreállításában, úgyis kitalálnak valamit, persze egy ideig még a sötétben fognak ücsörögni... tán csak nem napelemmel működnek?
1162. RIC: Felvettem a kapcsolatot a régi szolgáimmal, hogy biztos ami biztos álljanak készen a fogadásomra s stikában kezdjenek hozzá DA1 újáépítéséhez. Gothmi meg egy különítményel álljon készen, ha stratégiai visszavonulásra kerülne sor (értsd: pucolnék haza de izibe).
1175. RIC: Mentem Ungimamához tárgyalni. A változatosság kedvéért még felemlegette a régi sérelmeket, de ezt inkább az ár felsrófolása miatt... micsoda egy vérszívó. Aztán megpróbált behálózni, de hiába, maradok agglegény! Na mindegy, a megállapodás létrejött. Holnap úgyis bulizik az egész társaság tehát az időpont ideális.

AKCIÓ INDUL!

1176. RIC: Nos az Akció nem egészen úgy zajlott le, mint ahogy elterveztem, bár egészen jól indult. Ungimama segítségével lekapcsoltuk a közvilágítást, amire persze kitört a pánik. De a ványadtak gyorsabban reagáltak mint hittem (úgy tűnik tanultak a korábbi esetből) de erre felkészültem. A Vörösképű Tulkas úgy koppant az álcázó pajzson, hogy öröm volt nézni... a feje még vörösebb lett... csoda, hogy megint gurultam a kacagástól?
Később:
Formenosnál volt az első gond. Durcifiú nem volt otthon, Kezdtem félni, hogy a szilmarilokat is magával vitte de ez alaptalannak bizonyult. Mindenesetre beindítottuk a megfélemlítési manővert, aminek hatására a bámulós népség döntő része meg is pucolt. Sajnos Finwe volt oly bohó, hogy ott maradt... Felkínáltam neki a lehetőséget a menekülésre, de nem nagyon akart élni vele... Erre bemutattam neki néhány vívógyakorlatot a megfelelő effektek segítségével, de az ostobája nem belerohant a kardomba??? Kár... viszont így együtt lehet az asszonyával (elvégre megígértem még anno, hogy így vagy úgy de elintézem, hogy együtt legyenek!). A szilmarilokat amúgy nehéz volt megtalálni, szét kellett szednem az egész kócerájt mire meglettek. Feanort így már nehéz lesz meggyőznöm... nem fog repesni a boldogságtól, ha ezt megtudja...
Még később:
Azt hiszem itt az ideje a stratégiai visszavonulásnak. Ebből már nehezen magyarázom ki magam. Lehet, hogy az a lökött produktív direkte lett öngyilkos? Akkor ravaszabbak mint gondoltam, majd jó lesz velük vigyázni...
Sokkal később, a Helcaraxe magasságánál: Aha! Durcifiú most értesült a történtekről, idáig hallatszik... elég dühös lehet, de majd lenyugszik... Viszont Ungimama egyre gyanúsabban néz... vajon mit akarhat?
Egész későn: Ungimama ultimátumot adott: vagy odaadom a kincseket (ja azokat is elhoztam) vagy elveszem feleségül... Könnyű döntés, inkább odadom a kincseket. Hoppá! A szilmarilokat is akarja! Na azt már nem! Hol lehet Gothmog?... Nem akarok megnősülni! Nem akarok megnősülniiii!!! Huhh a lovasság épp idejében! Ungimamáról tehát ennyit. Irány a DA2!

1182. RIC: Az erőd kész, a hadsereg kész, a raktárak feltöltve! Szép! Ezt szeretem! Márcsak a területrehabilitáció maradt hátra. A VTM (Valinorba Telepített Megfigyelő) jelenti, hogy Feanor jön! Invázióra lehet számítani. Hé! ez hozza az egész pereputtyát! erről nem volt szó!
A mai RIC-re az egyetlen fél jóhír, hogy a Durcifiú a flottáját elég drasztikusan szerezte... kitört belőle a testvérmészárlási hajlam (pedig - ismétlem - ez a receptben nem volt benne) ...kár... kedveltem pedig a hajózó népséget... mégha nem is álltak velem szóba... Viszont így Durcifiú számára nincs visszaút!
1201. RIC: Küldtem egy kis fogadóbizottságot a partra, hogy Feanort minél hamarabb ide kísérjék, de sikertelenül jártak... vagyis inkább pórul. Erre megindult a támadás Ellenem! Mintha tudnának Nekem ártani...
1205. RIC: Feanor egyre csak közelít és sorban ignorálja (vagy eliminálja?) a fogadóbizottságaimat. Na ráeresztem a Balrog Különítményt, hogy szép szolidan kísérjék be! Mondom SZOLIDAN!!!!!
Jajj ne! Még megölik nekem! Kimegyek személyesen, hátha még nem késő... hátha meg tudom gyógyítani... Késő. Ezek a marhák kinyirták nekem! Vigasztalhatalan vagyok... teljes fél óráig oda voltam miatta...
A Különítmény azzal védekezett, hogy csak védekeztek... mondjuk igazuk van, de akkor is sajnálom.
1206. RIC: Kell egy új Terv!
1207. RIC, azaz 1 nap: (Közbevetőleg legyen mondva a ványadtak új közvilágítást vezettek be [Ugye megmondtam!] valami napot meg holdat... állíthatom most át az egész időmérő struktúrát. Ráadásul ezek mindenhol világítanak. Mindenesetre annyit sikerült elérnem, hogy legalább este (ugye így kell mondani?) a hold nem olyan fényes, sőt ciklikusan halványul ill. erősödik a fénye, kell az a pihenő időszak!)

5. nap: Leálltam tárgyalni Maedhrosszal az új helyzet függvényében, a főbb pontok:
1. Hivatalosan bocsánatot kérek.
2. Némi kárpótlást adok
3. Visszaadok egy szilmarilt (valamelyik gyerek csak örökölte az apja tehetségét, így rá lehet őket venni a sorozatgyártásra).

Na az ajánlatot elfogadták. Ennek örülök. A fene se akar háborúzni, túl sokba kerül... Meg is beszéltünk egy találkozót. Óvatosságból egy kisebb osztagot állítok harckészültségbe, hátha rosszban töri a buksiját...
7. nap: Nahát! csak nem igazam volt? Így bizzak meg egy produktívban legközelebb! Ami sok az sok! Kiakasztottam a srácot elrettentésül. Igaz pár nap múlva megszöktették.
145. nap:
A hadi helyzet a következő: Blokád alá vontak, a produktív népség birtokolja a szép zöld, bőven termő területet, nekem meg csak a kopár kietlen tájék jut, ráadásul a szemetüket is ide hordják. Területrendezésre nincs lehetőség, mert ha valakit kiküldök, azt azonnal leölik. Kénytelen vagyok átállni a hulladék hasznosítására, mert nem lesz jó vége. Már megettük a területrendezésre szánt fűmagot, cserjéket, virágokat is... Fel kell törnöm a blokádot!
215. nap: Hmmm... Megtaláltam a régi jegyzeteim, köztük van a lángvágó faj leírása. Beindítottam a gyártást. Jó! Nagyon jó! Csak sokáig tart...
megjött Szauron is... Egy tornyot szeretne magának... Mit képzel ez magáról????
Hol volt Szauron, mikor a ványadtak kiostromoltak? Hol volt Szauron mikor lesitteltek 3 korszakra???? HOL VOLT SZAURON... ehh! Úgy látszik van esze akkor eltűnni, mikor forró lesz a talaj, életrevaló egy fickó... Hát kapjon egy tornyot! Foglaljon magának ha tud.
216. nap: Tudott. Akkor egészségére! Más: Az előkészületek jól haladnak, hamarosan megpróbálkozom a kitöréssel!

619. nap: Szorgalmasan készülődök a Blokád feltörésére, a hadseregem nőttön nő... csak győzzem őket etetni... végső esetben rászoktatom őket a kannibalizmusra, de foglyom is van még....
789. nap: A felderítők jelentése szerint a produktívak ostromzára igen szoros, kisebb területnyereségek után (Szauron nem tud veszteg maradni...) a front beállt. A VTM (Valinorba Telepített Megfigyelő) jelentése szerint idézem: "Nyugaton a helyzet változatlan!" csak Nienna sírdogáll folyton, tán meg kellene vígasztalni....
13. HIC, 1. RIC: Na elég volt! Inkább visszaállok a régi időszámításra... A lángvágók szépen fejlődnek, de nem elég gyorsan. Sajnos azonban siettetni nem lehet, mert a természeten nem lehet erőszakot elkövetni... pedig de megpróbáltam volna... csak Aule ne lett volna folyton otthon!
29. RIC: Unatkozom, megpróbálkozok egy kitörési kísérlettel... hát... a súlyos vereség nem ideillő szó, mert a Katasztrofális Kudarccal közelebb járnánk a valósághoz! Most mindent kezdhetek előlről....
30. RIC: Na a sok produktív most boldog, pedig egy jottával sem kerültek beljebb. Egyre nehezebben viselem a bezártságot.
135. RIC: A BTM (Beleriandba Telepített Megfigyelő) újabb értelmes lények nyomaira bukkant! Hurrá! Megvannak az emberek! Kimegyek megnézni őket... Ezt a melót nem bízom másra
315. RIC: Na nagysokára meglettek, az összbenyomás kedvező, bár akad néhány homályos folt. Lássuk csak:

1. Nem élnek örökké.
2. Nem mennek a Pandamacihoz (bruhahaha).
3. Inkább hallgatnak rám.
4. De sajnos a produktívakra is.
5. Nincs bennük bámulós hajlam.

A suttogó propagandát megkezdtem, a recept a hagyományos (most különösen ügyelek arra, hogy a rokonmészárlás kimaradjon)

591. RIC: Meglátogattam Niennát! Bekukucskáltam az ablakán, s mivel még mindig sirdogál, ezért vágtam néhány mulatságos grimaszt, hátha elmosolyodik... de csak tovább bőgött (lehet, hogy veri a férje? Vagy valamelyik rokona? Azokból mindent kinézek!)
596. RIC: Hát ami nem megy azt ne erőltessük. Bekukucskáltam még néhányszor, meséltem pár viccet, de az eredmény ugyanaz... megyek haza!
619. RIC: Újra itthon! Van új hadsereg, de még nincs új lángvágó... Unatkozom... az orkok is.
715. RIC: Hogy ne törjön ki lázadás kis akadályversenyt rendeztem:

1. Rövidtávú gátfutás csatabárddal (élő gátakkal).
2. Úszás teljes menetfelszerelésben (csak az izgágáknak).
3. Futóbámulós lövészet (aki túléli az elmehet).
4. Türelemjáték (ki bír tovább hallgatni egy bámulós énekét).
5. Tréfás fejtörők (sisak nélkül).
Stb...
Egész jól szórakoztam....

14. HIC, 25. RIC: Na végre elkészültek a lángvágók! A kitörés indulhat!
27. RIC: Az erdmény bíztató! A Blokádot jórészt feltörtük! Két fő produktív a veszteséglistára került, szerencsére nem Durcifiú gyerekei.
Indulhat a területrendezés és rehabilitáció! Bár most már minek... az orkok jóvátehetetlenül a hulladék újrahasznosítás úttörőivé váltak (fújjj)...
32. RIC: Valaki kopog! Ki lehet az? Fingolfin??? Mit akarhat? Tárgyalni? Abban benne vagyok! Nem... párbajozni akar Velem! Ennek elment az esze! Olyan lökött lett, mint az apja, hiszen esélye sincs... Na mindegy, presztizsből kiállok ellene. Kicsit játszok vele, nagyokat ütök mellé, hátha észhez tér és elmenekül... de csak szurkál. Na végre elbotlott! Finoman ráléptem és felkínáltam a megadást... erre lábonszúrt! Aú! Sajnos önkéntelenül is rúgtam egy nagyot... Kár... A temetésről nem én gondoskodom mert egy madár elvitte... remélem nem dögevő. Szóval az F szekciót ezennel ad acta tehetem...
45. RIC: a Blokád tehát feltörve, mégsem vagyok teljesen nyugodt! A hatodik érzékem szerint valami hamarosan történni fog... valami lóg a levegőben (sajnos nem Maedhros!) De mi?
Kiderítése következik...

54. RIC: Egy árnyék s egy fenyegetés kezd úrrá lenni gondolataimon!... Te jó ÉN! Hogy beszélek? Kezd az agyamra menni az aggódás...
58. RIC: Még mindig nem tudok napirendre térni a dolog felett... vajon honnan fenyegethet vész? Lássuk csak, nézzünk körbe!
A VTM szerint: Nyugaton a helyzet változatlan!
A BTM szerint: Durcifiú gyermekei: ... rendben!
Finarfin fiai: ... rendben! (a papa elég okos [vagy gyáva?] volt ahhoz, hogy otthon maradjon!)
Fingolfin fiai: (jaj, hát sose szabadulok meg ezektől...) ... rendben! Azazhogy dehogyis! Hol van Turgon? HOL VAN TURGON???? Na ráállítom az ügyre a hírszerzést!
Hmmmm... revideálni kell álláspontomat az F szekciót illetőleg, hisz Fingon (milyen nevetséges egy név!) és Finrod Felagund (ezek ennyire beleszerettek ebbe a betűbe???) még szabadon kóricál!
75. RIC: Biztos ami biztos, vettem egy házörző kutyust
159. RIC: Szauron jelenti, hogy sunnyogókat fogott s közülük az egyik egy főproduktív lesz! Remek! Üzentem is vissza azonnal, hogy tudja meg mindenkép melyik, de csak finoman! Az ilyen fogoly aranyat ér! S nem csak képletes értelemben! Megaztán hátha meg lehet egyezni vele...
198. RIC: Ajjaj! Szauron elbökte... egy főproduktívval megint kevesebb, de melyikkel? Ráadásul jól helyben is hagyták... mármint Szauront. Ráadásul egy fogoly meg is szökött...
Jajj egyre nehezebb lesz ezt a ványadtaknak megmagyarázni...
199. RIC: Csőstül jönnek a bajok! Glaurung a főlángvágó kezd önnálósulni. Ennek nem lesz jó vége!
201. RIC: Na még ez is! Galadriel felhívott telepatikus úton (hogy miképp sikerült áttörni a védelmet a kis Heckernek nem tudom, de jó lesz vigyázni vele!). Szememre vetette, hogy irtom a testvéreit, de ezt a leghatározottabban utasítottam vissza! Megmondtam, hogy közvetlen felelőség, csak Finwe és Fingolfin esetében terhel, de ezekben az esetkeben is csak kényszer szülte reakciókról volt szó... na ezen gondolkodott egy csöppet (lehet, hogy nem értette tisztán a szép körmondatomat?). Aztán közölte, hogy nem hisz nekem, s Finrod halálát is rám akarta kenni (juppié! Akkor megvan, hogy ki hallt ki Szauronnál! Fogy az a a nyavajás F szekció! De fogy ám!) ezt megint hárítottam. Ezekután átmentem én is támadásba, s panaszkodni kezdtem, hogy nem hagyták végrehajtani a terület rehabilitációt, s a szemetület is nekem kell feldolgoznom... szó szót követett, míg végül Doriath határánál letett vagy 3 zsák talajjavítót s egy pár virágot és rózsatövet. Igaz ez csak a kiskertemhez elég, de több mint a semmi... szóval a végére kezdtem megkedvelni ezt a fruskát, hiába no, jót tesz ha a valát meghallgatják néha-néha. Szóval megígérte, hogy beszélünk még.
210. RIC: A kiskertemmel jól haladok, most legalább használkatom a vadiúj trollbőr kertészkesztyűmet... Persze Yavi nem látja, hogy mit csinálok, Nienna meg a könnyeitől... micsoda egy bőgőmasina! Itt próbálom gyüjteni a jópontokat ezek meg... Áhhh!
211. RIC: Ma egész nap a kertben tevékenykedtem. Kicsit túlerőltettem megem, mert estére krumplit és répát kértem vacsira... Scheff a főszakács bámult is rendesen... Szegényt majdnem lemészárolták mert azt hitték bámulós lett... Szóval vissza kell fognom magam...
278. RIC: Megint beszélgettem Galadriellel. Most az orkokról beszélgettünk. Panaszkodtam, hogy a ványadtak túl hamar sitteltek le és nem tudtam őket rendesen befejezni, ezért olyanok amilyenek.
Viszont kaptam tőle újabb adag talajjavítót és fűmagokat is! (úgytűnik nemhiába volt Yavi kedvence) Ha ez így meg tovább akkor cirka 1000 HIC és a környék teljesen jól fog kinézni, s végleg eltüntethetem a sitthalmokat... Hálából megígértem Galadrielnek, hogy Doriath-ot békénhagyom! Erre tiszteletlenül nevetni kezdett és valami Melian Övét emlegetett (nocsak áttértünk szabászati vonalra?). Nem értettem tisztán, de azt vettem ki belőle, hogy ez egy olyan védőmező, amely megvédi az országot! Nohiszen! Szegény bohó leány! Nem akartan neki elárulni, hogy úgy megyek át azon a védőmezőn, mint fokhagymás tej a kutyán! Emlékszem a múltkoris egy szegény szerencsétlen emberfajzat kódorgott arrafelé elég ramaty állapotban. Aztán, hogy minél előbb gyors orvosi segítségben részesüljön, hát egy folyosót nyitottam neki a védelmi rendszeren.
Na de erről kedves naplóm senkinek egy szót se!

Most abba kell hagynom mert valami vándorénekes kér bebocsájtatást...

279. RIC: Na ma mozgalmas napom ill. RIC-m volt. Jött ugyanis egy bámulós! No és mit akart? Nem-nem kedves naplóm, nem harcolni, de még átejteni sem, hanem szórakoztatni! Ez új! Novum! Ilyennel még nem találkoztam. Rögtön be is vezettettem a farkasával együtt, aztán előadta a műsorszámát. Oh, te jó Én! Ha annak idején a Főnök helyett Ő énekelt volna, az egész sztori másként alakul... vagy mégse? egy idő után kezdett ez is unalmassá váni... bele is aludtam rendesen. Aztán felébredtem, erre elkezdett táncolni, de valami gyönyörűszépen! Mikor végzett megkérdeztem mit kér jutalmul. Eleinte csak hebeget, végül hosszas unszolás után kibökte, hogy az egyik szilmarilt akarja. No azért annyira nem volt jó a kicsike, vagy mégis? (Nem Úgy értendő!) Szóval szabódni kezdett, aztán sírva fakadt (Natessék egy Nienna 2!) Próbáltam vígasztalni, eleinte nem sok sikerrel, de végül hüppögve csak kibökte, hogy csak akkor mehet férjhez, ha a vőlegénye egy szilmarilt ad az apjának nászajándékul. Nohát ez kegyetlenség! Kérdeztem, hogy hol a vőlegény? Hát nem ő volt a farkas? (tudhat valamit a kis bámulós!) Jéé! Most látom csak, hogy ez az a srác akit bejuttattam Doriathba! Láttam nagyon szeretik egymást, szóval ha már közvetve összehoztam őket, akkor kegyetlenség volna megtagadni a kérést (meg aztán, hátha rájönnek a sorozatgyártás titkára) szóval kaptak egy követ (az olvasólámpába kettő is elég...) Kedélyes, jóhangulatú vacsi után, pihenőre tértünk. Reggeli után útjukra bocsájtottam őket, sőt! kiadtam a I/14/280.001-es hadparancsot melynek értelmében a tácoló bámulósokat nem szabad bántani. Megígértettem velük, hogy pontosan számolnak be az eseményekről.
Valamit elfelejtettem... Jajj! a kutyusnak szólni! hopsz! remélem nem lesz komoly gondjuk...
285. RIC: Úgytűnik nem lett. Kezdem magam jól érezni, újabb jópontokat gyüjtöttem! Talán megúszom komolyabb baj nélkül a ványadtaknál! De valami még mindig nem stimmel...

319. RIC: Ahha! Megvan! Kibújt a szög a zsákból! Maedhros szervezkedik, nem fér a bőrébe! Kigründolt egy haditervet... Hmmm... lássuk csak... Nem is rossz! egész ügyes egy produktívtól. Ez megér egy kézszorítást... kár, hogy nem tudom megtenni... Oh! miket is beszélek! Hisz meg tudom tenni! Jól megszorítottam Maedhros jobbját!
321. RIC: Megtettem a szükséges előkészületeket, ha Maedhros jönn, majd jól az orrára koppintok!
322. RIC: Van két lehetőségem, de igazából egyik sem tetszik:
1. Hagyom magam legyőzetni. Áh nemjó! Önbecsülés is van a világon.
2. Sok kicsi miszlikre verem szét őket. Áh az se jó, elveszítem az összes jópontot amit eddig gyüjtöttem...
Hopp! van egy harmadik alternatíva! beszélek Galadriellel! Megmondom neki, hogy tudok a tervekről. Ő majd tájékoztatja a többi produktívat, így majd elállnak a támadástól, csak túl késő ne legyen!
378. RIC: Várok-várok-várakozok.... Igazán hívhatna már! Sajnos én nem tudom hívni, mert vagy foglalt, vagy egy bájos hang (talán Vardáé? nem-nem akkor nem lenne bájos!) közli, hogy a hívot számon előfizető nem kapcsolható.

385. RIC: Na végre! Felhívott! De tiszta csalódás volt az egész. A tüncitáncos, meg a vőlegénye totál más sztorit adtak le, teljesen meghamisították az eseményeket! de ezzel nem volt vége. Galadriel mindneféle csúfsággal gyanusított meg! Pl. a kertészkesztyűm bámulósbőrből készült, meg az orkjaim bámulósbőr rucit viselnek... Esküszöm ennek a fruskának az agyára ment Doriath! természetesen kategórikusan visszautasítottam a vádakat, de persze nem hitt nekem, ez várható volt... Na mindegy... Jószándékuan figyelmeztettem, hogy Glaurung kezd megbízhatatlanná válni, így jobb lesz ha felkészülnek a sárkányjárásra, de hiába. Nekiállt pocskondiázni, hogy az uralkodás annyira igénybeveszi az erőmet, hogy már saját teremtményeimet sem tudom kordában tartani! Na ez kész! (Miért hiszi mindenki, hogy kegyetlen zsarnok vagyok, aki mindenkit irányít? Jójó renben, néha odaütök keményen ha feldühítenek, de ezt rendszerint azonnal megbánom [kivéve Maedhrost]) Felajánlottam neki, hogy jöjjön be és nézzen szét, de csak kacagot és kijelentette, hogy majd ha megbolondult! Visszakérdeztem, hogy akkor már holnap várhatom? Erre letette...

Mindezek függvényében persze a figyelmeztetés elmaradt. Maedhros jön, én meg szétcsapom. Pech... csak bámulóssal ne kezdjen a vala!

395. RIC: A csata megtörtént. Úgy elvertem őket, hogy szinte sajnáltam. Pedig a terv jó volt, megérdemelték volna, hogy sikerüljön, de az élet kegyetlen (ja és ilyenkor én is). Durcifiú gyermekei megint megpucoltak...
Viszont előjött Turgon! (hurrá, akkor nagyjából tudom merre kell őket keresni!) Fél jóhír, hogy egy főproduktívval megint kevesebb. No és melyikkel? Bizony-bizony Fingonnal! Na most már tényleg ad acta tehetem az F szekciót. A kis háziverseny eredménye a következő
1. Én: 2 F betűs
2. Gothmog: 1,5 F betűs (Durcifiút csak megsebesítette...)
3. Szauron: 1 F betűs

396. RIC: Természetesen a halottakat már megint nekem kell eltakarítanom... jellemző! Na, hogy lássák kivel van dolguk, szép rendes tömegsírt kapnak, igaz ráment az összes talaljjavító, fűmag és virág mennyiség amit Galadrieltől kaptam, de remélem nem sértődött meg túlságosan és kapok hamarosan utánpótlást.
Ja! jut eszembe van egy fogoly (több is de ez speciális) egy főember, aki benyelte a produktív propagandát, mint kacsa a nokedlit. A viselkedése velem szemben minősíthetetlen volt. Erre fogtam magam és felttettem a 2. sz kilátótoronyba, hogy saját szemével győződjék meg az igazságról. kapott egy párnázot széket is, hogy ne kelljen mindig ácsorognia.
Este: Sajnos Glaurung megszökött, remélem nem okoz túl nagy gondot, na mindegy majd elválik!

15. HIC. 1.RIC: Na a lángvágó beleprüszkölt a lőporraktárba! A dolgok kezdenek rosszra fordulni, pedig milyen jól indultak... De hol is kezdjem?

Glaurung elment. Egy ideig csak röpködött ide-oda, mint egy idegbajos molylepke a ruhatárban, aztán ráált a műkincs bizniszre. Elkezdte begyüjteni a környék összes kincsét, de közben feldúlta a vidéket! Újabb területeket állíthatok majd helyre... ehh...

19. RIC: Más. Galadriellel elég régen beszéltem. Megsértődhetett biztos, bár most egy testvére sem lett áldozat. Mondjuk nem csodálom, de azért akkoris... Mire nagy nehezen szóbaállt velem olyan hideg volt a hangja, hogy azt hittem a Helcaraxe magasságából telefonál (kezdtem aggódni, hogy hazament). Próbáltam szabadkozni, de alig-alig hallgatott meg. Azért a végére némileg megenyhült, főleg akkor mikor megtudta, milyen szép temetésben részesítettem az elesetteket. Megígérte, hogy újra megkezdi a kertészeti szállításokat. Úgy tűnik ezen a fronton helyreállt a rend.
29. RIC: Doriathban bajok kezdődtek. Esküszöm ebben ártatlan vagyok! Még Glaurung is betartja a Doriath békénhagyására tett ígéretemet. Az a nyavajás szilmaril nagyobb bajt okozott mint gondoltam volta. Először is Durcifiú gyermekei gőzöltek be de rettenetesen, másodszor pedig a törpök. (Nocsak! mindenkinek ennyire tetszik? Pedig csak folyosóvilágításra jó!) Szó-szót követett, végül a törpök legyakták Thingolt, Melian pedig hazament. Már ez is megviselte Nerwenkét.
35. RIC: Robbant a bomba! Glaurung kirámolta Nargothrondot, és ad acta tette Galadriel maradék rokonait (Orodreth és Finduilas), újabb két főproduktív a veszteséglistán. A BTM valami Túrinról is említést tett, de hogy az a fickó ki a macska lehet, arról fogalmam sincs.
Galadriel kiakadt, mondjuk nemcsodálom. Népes családdal érkezett, s most egyedül van. Szóval azonnal felhívott és igen zaklatott hangon lehordott az alsó sárga létsíkig. Engem okolt mindenért, pedig igazán nem tehetek róla. teljes mértékben Szauron és Gothmog a felelős. Mi? hogy én vagok a Főnökük? hogy tartsam kordában őket? Nohiszen! csak egy kis demokratizmust engedjek meg, már az is baj! Na ez így folyt a továbbiakban, becsületsértésektől sem mentesen (megalomániás csirkefogónak nevezett, erre én megmondtam neki, hogy egy gülüszemű kehes vizitünci)
Azthiszem ez volt az utolsó beszélgetésem Galadriellel.
58. RIC: A VTM jelenti: "Nyugaton a helyzet változatlan."
a BTM jelenti: Turgonnak még mindig nincs nyoma. Igazából akár békén is hagyhatnám, de ebből a szituból, már úgyse tudom kimagyarázni magam, szóval ha a dicséretről lemaradok, a gyalázatra már ráérek. Pusztuljon akkor ő is!
Más. Ma lejátszották a Túrin (ki a franc ez a fickó?) Glaurung visszavágót. Az eredmény 1-1, X. Tizenegyesekkel Túrin jutott tovább, de rögtön utána kikapott az Anglachel SC től (öngóllal).
Jut eszembe! Elengedtem a foglyom, azt a Hurin nevűt (vagy, hogy a ványadtba hívják...) mert belátta, hogy a bámulós propaganda hamis.
79. RIC: Na! Fontos dologra derült fény. Durcifiú gyermekei egy dolgot biztosan örököltek az apjuktól! Mit gondolsz kedves Naplóm mit? Úgy van! eltaláltad! A ROKONMÉSZÁRLÁST! Képesek voltak lerohanni Doriathot, és szétverni az ottaniakat azért a nyomoronc szilmarilért! Ahogy hallom 3 srác otthagyta a fogát (sajnos nem Maedhros). Mindegy. Maradt még négy (köztük Maedhros).
85. RIC: Megvan Turgon! Egy bámulós hajlandó volt átállni hozzám (érdekes, úgytűnik, van valaki akit jobban útál mint engem) s ő elárulta a pontos helyet.
87. RIC: Nahát ez a Turgon nem normális! A városának hét kapuja van (alapvetően rossz védelmi koncepció) de mindegyik kapu másmilyen lássuk csak: fa, kő, bronz, vas, ezüst, arany, acél. Esküszöm mint egy hülye kvízben! Auléra mondom ez a produktív nem komplet. Na de sebaj! Nem sokáig kell megjegyezni arról gondoskodom!
138. RIC: Gondoskodtam róla. Igaz nehéz terepen küzdöttünk de megérte. Belekerült pár balrogba, de megérte. Gothmog is ottveszett, de megérte (miatta majdnem el kellett vennem Ungimamát ! Brrr még most is kiráz a hideg). Újabb főproduktív kipipálva! Remélem Durcifiú gyermekei most már beadják a derekukat és győz a józan taktikai érzékük. Bár a józanság nem az erényük (főleg nem Maedhrosé)
145. RIC: A VTM jelenti: Nyugaton a helyzet változatlan de...
Ez aggasztó. Valami azt súgja, hogy a következő pár RIC sorsdöntő lesz. Azért biztos ami biztos elindítom a HPVE avagy Hogyan Pucoljak meg a Valák Elől tervet.

16. HIC. 1.RIC: Valami azt súgja, hogy a HPVE (Hogyan Pucoljak meg a Valák Elől) tervvel sietnem kell. A terv lényege a következő:

1. Építek egy bomba (áthúzva) Tulkas biztos óvóhelyet és harcálláspontot.
2. Innen vezet egy titkos jól álcázott folyosó a szuprtitkos és jól bevédett búvóhelyre.
3. De ez csak porhintés!
4. Elkészítem a másolatomat és azt (őt?) fogom elbujtatni.
5. Én a kiskert sufnijába bujok. Na ott tutira nem keresnek!

24. RIC: Na a BTM jelenti, hogy a doriathi és gondolini menekültek összeálltak és náluk a szilmaril. Helyes! Ők biztos elég okosak és ügyesek, ha meg tudtak pucolni előlem és Durcifiú gyermekei elől. Talán ők rájönnek a sorozatgyártás titkára!
45. RIC: Na! Durcifiú gyermekei nem bírnak magukkal! Lerohanták ezeket a szerencsétleneket is! Ketten megint ott pusztultak (sajnos nem Maedhros). Így a megegyezés esélye a minimálisra csökkent Maedhros útál (ez speciel kölcsönös) Maglor meg folyton kornyikál... Hogy ebből mi lesz???
Ja! A menekültek továbbáltak a szilmarillal együtt (megjegyzem ebben nagy gyakorlatuk lehet már, lassan jólmenő tanszéket nyithatnának meneküléstanból...).
55. RIC: Héhéhé! Erről nem volt szó! Ezek a lököttek visszavitték a szilmarilt a ványadtakhoz! Bár ha belegondolok ez tutibiztos útlevél!
A VTM jelenti: a ványadtak szívesen látták a küldöttséget, de mivel valami félemberbámulós fajzat volt hát töprengtek egy sort, hogy mit is tegyenek velük... Na ez jellemző a ványadtakra! Semmi önálló döntés! csak tanácskozni, meg a Főnökhöz futkorászni... ezt tudják csak...
56. RIC: Na végre döntöttek! A küldöncöt felrakták az égre csillagnak! Szép kis eljárás mondhatom... Na ez a fickó is kétszer meggondolja majd legközelebb, hogy bizniszel-e a ványadtakkal!
85. RIC: VTM jelenti: Nyugaton a helyzet megváltozott! Jönnek a ványadtak! Időt kell nyernem mert a klón még nincs kész!
95. RIC: Ezek itt vannak! Na ne már megint... Nem adom olcsón a bőröm! Bár egyenlőre nekik áll a zászló. Na akkor rájuk engedem a légierőt!
Később: Ezaz! Fut a gyáva! lehet, hogy nyerek? Rohaaaam!
Még később: Nem! Itt jön a küldönc! A ványadtak légvédelme leszedte az új főlángvágót! Visszavonulás! Pucoljon mindenki amerre lát! A klón kész lett! Megyek én is a sufniba! (Eltüntettem az összes áruló nyomot, a szubtér és ionnyomokat is. Biztos ami biztos!)
96. RIC: Hehehe! A vörösképű Tulkas nagybüszkén hozza a láncravert klónt! Mintha olyan sokat tett volna az ügy érdekében! Én továbbra is dekkolok a sufniban. Itt nem keresnek, bár a spájzot azért átkutatták (még szerencse, hogy nem oda bújtam!)
Később: Na a ványadtak nagybüszkén elmentek! Az egész kóceráj meg a víz alá került. Ez baj, ezzel nem számoltam. De sebaj! Új testet keresek majd.

Sok-sok HIC-vel ill BHIC-vel (Baromira Hosszú Idő Ciklus) később:
Na volt egypár új test de igazából egyikkel sem voltam tulságosan megelégedve. Bár ez a mostani egész jó. Ehez még egy naplóbejegyzés is dukál!

2003. október 17. péntek : Ma 16.00-ra a Margit-szigetre kell mennem valami szereplőválogatás miatt...

Vége(?) Biztos????

 
FIGYELEM!!!
 
 • Titkos naplók- *ERY MUNKÁI!!!!*
 •  
  MOHA
   
  Angmari Boszorkány-Úr
   
  Névnaptár
   
  zene
   
 • A Hét idézete
 • " Nincs élet az ürességben csak halál!" 

  (Szauron)

   
  Harry FUCK! :)
   
  <
  nazgulok a balrogok a vargok Trollok
  számláló
   
  trailerek
   
 • Szauron
 •  
  Szavazzuk meg!
  Szavazz!
  Ki a kedvenc gonoszod?

  Melkor
  Szauron
  Angmari Boszorkány-Úr
  Szauron Szája
  Fehér Szarumán
  Holtak Vezére
  Gollam
  Úgluk
  Grísnák
  Sagrat
  Szavazás állása
  Lezárt szavazások
   
  sikerkód

  az oldalam banerja

   

  <A

  href="http://utumno.gportal.hu"target=_blank><IMG

  src="http://movies.galaraf.net/LOTR/anigifs/Mordor2.gif"></A><script language="JavaScript"><!--

  if(navigator.appName=="Netscape"){

  document.write('<embed src="http://audiblebeauty.net/rings/balrogmorgoth.mp3" autostart="true" loop="2" hidden="true"></embed>');}

  else if(navigator.appName=="Microsoft Internet Explorer"){

  document.write('<embed src="http://audiblebeauty.net/rings/balrogmorgoth.mp3" autostart="true" loop="2" hidden="true"></embed>');}

  else{

  document.write('<embed src="http://audiblebeauty.net/rings/balrogmorgoth.mp3" autostart="true" loop="2"></embed>');}

  //-->

  </script>

  <noscript><embed src="http://audiblebeauty.net/rings/balrogmorgoth.mp3" autostart="true" loop="2"></embed></noscript>

  <noembed><bgsound src="http://audiblebeauty.net/rings/balrogmorgoth.mp3" loop=2></noembed>

  baner2: entes

  <A

  href="http://utumno.gportal.hu"target=_blank><IMG

  src="http://movies.galaraf.net/LOTR/anigifs/EntMarch.GIF"></A> <script language="JavaScript"><!--

  if(navigator.appName=="Netscape"){

  document.write('<embed src="http://audiblebeauty.net/rings/lastmarch.mp3" autostart="true" loop="1" hidden="true"></embed>');}

  else if(navigator.appName=="Microsoft Internet Explorer"){

  document.write('<embed src="http://audiblebeauty.net/rings/lastmarch.mp3" autostart="true" loop="1" hidden="true"></embed>');}

  else{

  document.write('<embed src="http://audiblebeauty.net/rings/lastmarch.mp3" autostart="true" loop="1"></embed>');}

  //-->

  </script>

  <noscript><embed src="http://audiblebeauty.net/rings/lastmarch.mp3" autostart="true" loop="1"></embed></noscript>

  <noembed><bgsound src="http://audiblebeauty.net/rings/lastmarch.mp3" loop=1></noembed>

   

   
  balrog galéria
   

  Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt